Biografmarkedet

Største juli måned i biograferne i mere end 10 år!

2 august, 2023

Det er fantastiske nyheder for biografmarkedet juli måned endte med at blive en måned der overgik selv de vildeste forventninger. Efter en svag maj og juni, så billetlugerne endelig lidt lys for enden af tunnelen: billetsalget i juli måned 2023 endte samlet set på over 1,25 millioner billetter i de danske biografer! Det svarer til indeks 128, når man sammenligner med 2015-2019 gennemsnittet for juli måned, altså før Covid-19 pandemiens indtog. Det er samtidig en stigning på hele 46% i forhold til billetsalget i juli sidste år. Det sætter dermed endnu engang tyk streg under, at den ekstraordinære filmoplevelse fortsat er i stand til at trække mange gæster.

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at det er biograffænomenet ’Barbenheimer’ - det umage, men perfekte filmmatch mellem filmene BARBIE og OPPENHEIMER - der især har sat skub i billetsalget og er forblevet rødglødende ved billetlugerne siden premieren d. 20. juli. På bare 12 dage i juli har de to film tilsammen solgt over 450.000 billetter. Der er snart ikke længere tvivl om at ’Barbenheimer’ vil gå over i historien som en af de mest bemærkelsesværdige milepæle i biografhistorien. Det skyldes ikke alene den indtjening, filmene har medført, og rekorderne, de har slået, men også deres betydning som en kulturel begivenhed og for filmindustrien fremadrettet.

Udover ’Barbenheimer’ er biografgængerne også blevet forkælet med andre store blockbusters. Det er blandt andet Harrison Fords tilbagevenden i sin legendariske rolle som INDIANA JONES, den syvende installation af Tom Cruise’s hæsblæsende actionbrag, MISSION: IMPOSSIBLE, og Disney-Pixars hjertevarme familiefilm, ELEMENTÆRT. Til sammen har de tre film solgt op mod en halv million billetter.

Når de gode film er at finde på programmet i biografen, er der ikke tvivl om, at biografgængerne vil strømme til biografsæderne.

Vi ses i biografen!

#FilmSkalSesIBiografen