Biografmarkedet

Forbrugerne foretrækker biografen som out-of-home oplevelse hen over sommeren

17 juli, 2023

En ny undersøgelse fra april 2023, udført af The Cinema Foundation i samarbejde med The Quorum, viser en klar konsensus om at biografen er førstevalget, når forbrugerne skal vælge out-of-home oplevelse hen over sommeren. Undersøgelsens formål var at få indblik i om forbrugerne oplever prisforskelle mellem at gå i biografen og andre out-of-home oplevelser (koncerter, sports events, forlystelsesparker og teater), og dernæst om de føler, at de får mere for pengene ved at gå i biografen.

Resultaterne understreger, at forbrugerne er enige om at gå i biografen, er en billigere mulighed i forhold til andre out-of-home oplevelser og underholdningsmuligheder. De opfatter samtidig det at gå i biografen som noget, der giver høj værdi. 30% af respondenterne svarede nemlig, at det at se en film i biografen giver mest værdi for pengene – det tætteste var forlystelsesparker med 22%. Det skyldes især, at biografoplevelsen er med til at samle familie og venner til kvalitetstid.

Jackie Brenneman, formand for The Cinema Foundation, udtaler: “Consumers recognize that moviegoing brings the biggest bang for their summer buck. Not only does the cinema remain the most affordable venue for out-of-home entertainment, but it’s also seen as offering the highest value, according to our survey of consumers. The movie theater provides that great escape we’re all demanding and the chance to share exciting experiences and tasty concessions with our family and friends this summer.”

Biografen var igen nummer ét med 30% af respondenterne, på tværs af indkomstniveau, hvis de kun kunne vælge én oplevelse ud af de fem out-of-home oplevelser. Rapporten viser dermed også, at værdiopfattelsen er konsistent selv i usikre økonomiske tider. Ikke overraskende betyder kombinationen af overkommelige priser og høj værdi nemlig, at biografbesøg er den mest recessionssikre oplevelse, da forbrugerne er mere tilbøjelige til at opgive de andre out-of-home underholdningsmuligheder.

Du kan læse hele undersøgelsen fra The Cinema Foundation her.

Sommerens biografprogram er heldigvis også spækket med et væld af spændende premierefilm og i denne uge får vi premiere på både OPPENHEIMER og BARBIE, som er to af årets mest ventede originale film.