Filmfokus

Biografklub Danmark sæson 2021/22

11 august, 2021

Historiske dramaer dominerer for resten af året

Dette års Biografklub Danmark-sæson bliver sparket i gang i d. 16. september til et storslået historisk drama om Nordens dronning, MARGRETE DEN FØRSTE, med den altid imponerende Trine Dyrholm i hovedrollen. Filmen er en af de dyreste produktioner i dansk films historie, og omhandler Margrete d. 1., der bliver udsat for et umuligt dilemma, der kan ende med at koste hendes nye nordiske stor-rige.

Næste film i rækken er Ole Bornedals nye episke og intense danske drama, omhandlende det tragiske fejlbombardement af Den Franske Skole under afslutningen på 2. verdenskrig. SKYGGEN I MIT ØJE udkommer d. 28. oktober, og er Bornedals første siden det store biografhit SÅ LÆNGE JEG LEVER, der solgte over 400.000 billetter. Forventningerne er derfor også skruet højt op til hans nye stærke krigsdrama.

Historiske dramaer baseret på virkelige hændelser fortsætter med den sidste film på programmet for dette år, når en uhyre stjernespækket film om den verdensberømte Gucci-familie lander d. 2. decemberHOUSE OF GUCCI kan pryde sig af at have bl.a. Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino og Jared Leto på rollelisten, og manden bag roret er den fire gange oscar-nominerede Ridley Scott – så man kan roligt sige, at der er drysset stjernestøv over historien om det glamourøse modehus.

De spændende titler fortsætter i det nye år

2022 vil fortsætte den flotte stime af spændende titler, hvor den første i rækken falder d. 20. januar med TAG MIN HÅND, en ny dansk romantisk komedie med Mille Dinesen og Ulrich Thomsen. Manden bag var en af hovedkræfterne bag den populære tv-serie RITA, og han fortsætter nu sit succesfulde samarbejde med Mille Dinesen i en romantisk komedie om moderne kærlighed. Dansk drama om (tabt) kærlighed fortsætter d. 24. februar med den næste titel ROSE, som er Niels Arden Oplevs stærke og hjertevarme drama med Sofie Gråbøl i hovedrollen. Filmen er Oplevs første siden det anmelderroste og publikumshittet SER DU MÅNEN, DANIEL, der solgte over 450.000 billetter landet over.

Derefter byder programmet på bl.a. opfølgeren til den store publikumssucces DE FORBANDEDE ÅR, et nærværende drama om kærlighedens vildveje i dagens Oslo, der var nomineret til den ypperste pris på årets Cannes-festival, og endnu flere godter til det store lærred.

Høj kvalitet og god anledning til at ses

Kombinationen af høj kvalitet fra et nøje udvalgt program giver Biografklub Danmark mulighed for at slå egne rekorder. Den seneste Biografklub Danmark-sæson var præget af Corona-pandemien og nedlukning af biograferne, men de gode biografoplevelser på det store lærred er vigtige for de loyale medlemmer og den primære årsag til at de vil fortsætte medlemskabet trods de anderledes tider den forgangen sæson. Lykke Lind Thomsen, Direktør i Biografklub Danmark, udtaler:

“Biografklub Danmark har gennem de sidste 3 sæsoner oplevet generel medlemsvækst og en øget interesse fra danskerne. Sæson 2019/20 var klubbens 25-jubilæumssæson og blev også et rekordår. Sæson 2021/22 er netop skudt i gang med Margrete den Første som storslået åbningsfilm. Medlemssalget går rigtig godt, og selvom det er lidt for tidligt at spå om det endelige medlemstal for sæsonen, så er der ingen tegn på at medlemmerne søger væk.”

Dertil uddyber Lykke, at Biografklub Danmark er en af de vigtigste kulturfællesskaber i Danmark, der bl.a. giver medlemmerne en anledning til at lave tilbagevendende aftaler med venner eller familie:

Biografklub Danmark tilbyder medlemmerne et unikt fællesskab, hvor de får set nogle gode film sammen med folk de holder af. Så selvom sidste sæson har været påvirket af corona, så har medlemmerne vist sig glade for genåbningen og ikke nervøse for at komme tilbage til biografen.

Du kan læse mere om Biografklub Danmark, og deres spændende titler for den kommende sæson på fordelsklubbens hjemmeside.