Filmfokus

Pixar leverer sommerferiens familiefilm!

11 maj, 2023

En hæsblæsende og hjertevarmende rejse for hele familien

Pixar er et af verdens mest anerkendte animationsstudier og har produceret nogle af de mest elskede animationsfilm nogensinde. De er kendt for deres innovative og dybtfølte tilgang til animation og er blevet tildelt utallige priser og anerkendelser for deres bidrag til filmindustrien. Nu er Pixar igen klar til at underholde og røre os i biografen med deres kommende film, ELEMENTÆRT, der har premiere den 6. juli i danske biografer. Filmen er blevet udvalgt som afslutningsfilm på årets Cannes Film Festival, hvilket der kun er tre andre Pixar-film, der har fået æren af før, bl.a. de elskede nyklassikere OP og INDERST INDE.

ELEMENTÆRT udspiller sig i Element City, hvor ild-, vand-, jord- og luftbeboere lever sammen. Vi følger Ember, der migrerer til byen med sin familie, og Wade der bare følger med strømmen, i en verden, hvor deres venskab bliver udfordret af deres omgivelser. Endnu en gang tager Pixar os med på en følelsesladet rejse og er ikke bange for at tage aktuelle temaer op, som i denne omgang omhandler familie, tolerance og opbygning af forbindelser.

ELEMENTÆRT er en original Pixar-film, som vil appellere til både piger og drenge, med en antagelse om at fordelingen vil være 68% kvinder/piger og 32% mænd/drenge. Filmen er særligt egnet til de yngre aldersgrupper og familier, hvor vi forventer at 50% er under 15 år og 30% mellem 5-9 år. Høj samsening er også karakteristisk for Pixar-film, hvor det forventes at over halvdelen ser filmen sammen med 3 personer eller flere, og hele 60% ser filmen med børn i alderen 0-15.

Vi har en forventning om at filmen vil blive en af sommerferiens store film og trække en kvart million danskere i biografen hen over sommeren. Vi ses i biografen!