Biografmarkedet

Biografen er den mest efterspurgte kulturoplevelse i den kommende tid

12 september, 2023

Biografen er igen den kulturelle oplevelse, som flertallet af de adspurgte borgere forventer at benytte sig af i den nærmeste fremtid. Ifølge Applaus’ seneste kulturbarometeranalyse fra september, der undersøger borgernes kulturforbrug og deres købsvillighed, forventer hele 53% at tage i biografen inden for de næste to måneder. Det er især de unge der vil være med til at drive biografforbruget, hvor hele 62% forventer at benytte sig af biografen. Borgernes næstmest forventede kulturoplevelser i de kommende to måneder er museumsbesøg (31%) og teater (22%).

Biografen er også den kulturoplevelse, som de danske borgere har brugt flest penge på i de seneste to måneder – og samtidig er det den kulturoplevelse, de forventer at bruge flest penge på i den kommende tid. Næsten 20% forventer endda at øge deres udgifter til biografbesøg i forhold til de seneste to måneder.

De borgere, som har svaret, at de planlægger at bruge flere penge på kulturoplevelser, angiver. at de gerne vil opleve mere kunst og kultur som den primære årsag. At blive underholdt er den primære drivkraft for kulturforbrug, efterfulgt af ønsket om at tilbringe tid sammen med andre og få en pause fra hverdagen. Disse motiver og glæder kan særligt nydes under et biografbesøg.

Desuden er der flere gode film at se frem til i de kommende to måneder, herunder den nye danske storfilm BASTARDEN med Mads Mikkelsen i spidsen og den utroligt rørende og charmerende MADELEINES PARIS som får premiere. Vi ses i biografen!

Du kan læse hele rapporten fra Applaus her.