Filmfokus

Filmfokus Q3 – Højt billetsalg i vente over sommeren

13 juni, 2022

Sommeren vil fortsætte med at byde på kvalitetsfilm for både store og små, efter film som TOP GUN 2: MAVERICK...

Sommeren vil fortsætte med at byde på kvalitetsfilm for både store og små, efter film som TOP GUN 2: MAVERICK og MINIONS 2: HISTORIEN OM GRU har haft premiere i sidste andel af Q2. Billetsalget over 3. kvartal forventes fortsat at være højt, efter både en maj- og juni måned der var deres respektive største i mere end 10 år. Her er det bl.a. store internationale blockbusters og stærke Biografklub Danmark-titler der kommer til at drive billetsalget. Det forventes altså at blive en flot filmsommer i landets biografer kvalitetsmæssigt og kommercielt. Vores alles biograf vil således råde bod på vores oplevelsestrang via spændende nye film når rosévinen løber tør, solen giver forbrændinger eller det danske vejr sætter sine begrænsninger for udelivet. Derfor har vi, som altid, samlet et udpluk af de kvalitetsfilm, som man kan se frem til over sommeren.

Biografklub Danmark har overtaget i Q3

I sommermånederne vil publikum blive præsenteret for flere store danske filmtitler, hvoraf tre af dem er en del af Biografklub Danmark, hvor de alle overvejende appellerer til P30+ målgruppen. Den 7. juli har RESTEN AF LIVET premiere, som er en universel og livsbekræftende sønderjysk familiehistorie. I filmen følger vi en familie, som pludseligt bliver ramt af en ubærlig tragedie. I august har BAMSE premiere d. 25. august som åbningsfilm i Biografklub Danmarks næste sæson 22/23. Filmen er et feel-good-drama med Anders W. Berthelsen i titelrollen, og giver publikum mulighed for at komme med om bag scenen i den folkekæres musiker liv. Vi forventer, at den danske populærmusikers biopic, som denne genre kaldes, sælger hele 400.000 billetter.

Den tredje Biografklub Danmark film på programmet i Q3 er det stærke imødesete drama HVOR FLODKREBSENE SYNGER, der har premiere d. 29. september. Filmen er baseret på Delia Owens bestseller bog af samme navn. Filmen følger en pige, Kya Clark, i 1950’erne, der er vokset op for sig selv i det sumpede marskland i det dybe syd-USA, som pludselig bliver mistænkt i mordet på en mand hun tidligere har været sammen med.

Varme sæder i biografsalene: Vi går en hed sommer i møde

Udover de forhåbentlig varme sommermåneder vi går i møde, så vil det også gå hedt til i biografen. Et kvartal der overordnet vil appellere til det yngre P15-39 segment. Den 25. august har den fjerde film i After-serien premiere, AFTER 4: AFTER EVER HAPPY. Filmen er som de foregående film i serien baseret på bogserien af samme navn. Vi møder endnu engang Tessa og Hardin, der støder på en chokerende sandhed, som potentielt vil bringe dem tættere sammen.

Den 6. juli har efterfølgeren til den kritikerroste Thor: Ragnarok premiere, og bliver således den fjerde film i rækken om tordenguden Thor – THOR: LOVE AND THUNDER, som vi estimerer, vil trække omkring 200.000 gæster ind i biografsalene. I den ventede efterfølger får Thor selskab af the Guardians of the Galaxy, Valkyrie, Korg, samt bliver publikum præsenteret endnu engang for Thors gamle kærlighedsflamme, Jane Foster, der denne gang vil være en kvindelig version af Thor. Et team der skal stå sammen for at bekæmpe Gorr the God Butcher, som vil udslette alle guderne.

Til den lidt yngre målgruppe har komedien ALLE FOR FIRE premiere den 11. august, der forventes at følge striben af publikumssucceser og sælge omkring en kvart million billetter, og som altid levere en god omgang gakket humor. I filmen følger vi igen Ralf og Timo, hvor deres liv ånder fred og idyl, Timo er blandt andet flyttet ind hos hans kæreste igen. Dette ændrer sig dog, da Lonnies fremtidsplaner ikke inkluderer Timo længere. Timo vil gøre alt for at vinde Lonnie tilbage og med hjælp fra Ralf og Martin begår de sig ud på deres mest dumdristige kup nogensinde.

Kæledyr kan også have superkræfter

I sommerferien er der også underholdning i vente for det yngre publikum og børnefamilierne, da der er fyldt med hyggelige animationsfilm på programmet, som fortjener at blive oplevet på det store lærred.

Den 28. juli lander den nye danske animationsfilm LILLE ALLAN, som vi forventer vil trække op mod 100.000 glade børn og forældre i biografen. Filmen er baseret på Line Knutzon og Peter Frödins børnebog, og omhandler de to unge drenge Helge og Allan, der prøver at komme i kontakt med rumvæsner. Samme dag som LILLE ALLAN har premiere, bliver vi også introduceret for nogle helt nye helte. For mange af os er Superman, Wonder Woman og Batman velkendte, men er der nogen der havde forestillet sig, at deres kæledyr havde superkræfter? Den 28. juli vil de unge biografgængere vil blive introduceret til superdyrene i DC LEAGUE AF SUPERKÆLEDYRENE. Filmen vil præsentere os for de fleste superdyr fra det originale tegneserieunivers, hvilket blandt andet inkluderer Supermans hund, Krypto, og Batmans hund, Ace.

Sommermånederne vil således byde på store danske og internationale titler, der både appellerer til det yngre og ældre segment. Dansk Reklame Film ønsker alle biografgængere en dejlig sommer både i og uden for biografen.