Filmfokus

Filmfokus Q3: En lovende blockbuster-sommer i vente

22 juni, 2023

I år vil sommeren ikke kun være synonym med solrige dage og afslappende ferier - det vil også være den tid, hvor biograferne står over for en særdeles lovende blockbuster-sommer. Fra episke historiske dramaer til actionfyldte spioneventyr er der en række titler, der kræver vores opmærksomhed det store lærred. Så tag plads i biografsædet og lad dig fortrylle af sommerens mest spektakulære filmoplevelser, der vil efterlade dig længselsfuld efter mere. 

Biografens skytsengel vender tilbage 

Tom Cruises 'Top Gun: Maverick' bragede igennem sidste sommer med en global indtjening på svimlende 1,4 milliarder dollars, hvor den herhjemme nærmede sig 800.000 solgte billetter. Denne ekstraordinære succes blev betragtet som bevis på, at filmindustrien havde overvundet usikkerheden og vist, at selv Covid-19-forsigtige biografgængere var villige til at vende tilbage, når den rette film bød sig til. Vi skal ikke vente meget længere før Tom Cruise igen vender tilbage den 12. juli med det syvende kapitel i Mission: Impossible-franchisen, efter at have leveret de hidtil største billetindtægter for franchisen med det seneste kapitel. Selvom vi endnu ikke har fået meget at vide om plottet for det kommende kapitel, der har fået titlen MISSION: IMPOSSIBLE 7 - DEAD RECKONING PART ONE, kan vi med sikkerhed forvente masser af adrenalinfyldt action, spektakulære stunts og mindst én uforglemmelig flugt fra det umulige. Kapitlet bliver formentlig det sidste i franchisen for Ethan Hunt og hans hold, men er delt op i to film, som er blevet optaget i forlængelse af hinanden. Anden del vil få premiere i sommeren 2024. Se traileren for MISSION: IMPOSSIBLE 7 - DEAD RECKONING PART ONE her.

Mission: Impossible 7

Spændende filmoplevelser venter i Biografklub Danmarks nye sæson 

Programmet for den kommende Biografklub Danmark (BKD) sæson 2023/24 er blevet offentliggjort med en spændende blanding af danske og udenlandske film. Den 24. august skydes den nye sæson i gang med den spændende titel NÅR BEFRIELSEN KOMMER. Filmen dykker ned i et kontroversielt og overset kapitel i dansk historie, der udspiller sig i tiden omkring 2. verdenskrigs afslutning og den udfordrende opgave med at håndtere de hundredtusinder af tyske flygtninge, der strømmede til Danmark før og efter befrielsen i 1945. Fortællingen centrerer sig om en forstander og hans familie på Ryslinge Højskole og deres håndtering af 500 flygtninge uden nogen form for hjælp fra tyskerne. NÅR BEFRIELSEN KOMMER er skabt af den Oscar-vindende instruktør Anders Walter, der har samlet en række af Danmarks største filmstjerner til at optræde på det store lærred. Se traileren for NÅR BEFRIELSEN KOMMER her. 

Den 28. september får MADELEINES PARIS, som er den anden titel i den kommende BKD-sæson, premiere. Den vil fortælle historien om en tilsyneladende simpel taxitur gennem Paris, der udvikler sig til en dybtgående meditation over virkelighederne for både chaufføren, Charles, hvis personlige liv er i ruiner, og hans passager, Madeleine. Madeleine er en ældre kvinde, hvis varme skjuler hendes chokerende fortid. Deres tur fører dem gennem de betydningsfulde steder i Madeleines liv, og vi opdager, at hun virkelig har haft en chokerende og meget dramatisk rejse. Se traileren for MADELEINES PARIS her.

Når befrielsen kommer & Madeleines Paris

Årets mest imødesete premieredag 

Den 20. juli venter en af årets mest imødesete premieredatoer når Greta Gerwigs BARBIE og Christopher Nolans OPPENHEIMER får premiere; to film der dårligt kunne være mere forskellige, men begge film byder på et imponerende ensemble af stjernespækkede skuespillere og er skabt af prisvindende filmskabere. 

Christopher Nolans status kan i dag måle sig med de legendariske filminstruktører, og hver gang han udgiver en ny film, er det en absolut must-see. Dette gælder også for hans kommende film OPPENHEIMER, som er en biografisk krigsfilm om 2. verdenskrig med en R-vurdering, samt en kombination af farve- og sort-hvid-sekvenser. Filmen har Cillian Murphy i hovedrollen som J. Robert Oppenheimer, atomfysikeren der betragtes som faderen til atombomben – en titel han næsten øjeblikkeligt fortrød. Filmen indeholder derudover årets vildeste cast, der tæller blandt andre Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh og mange flere. OPPENHEIMER er en filmatisering af bogen ’American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’, skrevet af Martin Sherwin og Kai Bird, der vandt en Pulitzer-pris. Se traileren for OPPENHEIMER her. 

BARBIE er derimod en fantasifuld komedie med en PG-13-vurdering, baseret på verdens mest berømte legetøjsbrand, hvor produktionen angiveligt har forårsaget en global mangel på lyserød maling. I hovedrollen har vi Margot Robbie der vil bringe den ikoniske dukke til live som aldrig før, og spiller overfor Ryan Gosling som Barbies kæreste, Ken. Filmen præsenterer en hidtil uset fortolkning af Barbie-dukken, som vi kender så godt, da handlingen vil centrere sig omkring den ikoniske dukke fra Mattel, der begiver sig ud på et eventyr i den virkelige verden. Så lad os være spændte og se, hvordan denne unikke og spændende filmfortælling vil udfolde sig. Se traileren for BARBIE her. 

Oppenheimer & Barbie

Sommerens animationsfilm: Fra Element City til Adventure City 

I sommerferien er der også spændende animationsfilm, der fortjener at blive set af det yngre publikum og børnefamilierne. Disney og Pixar er klar til at tage os med på endnu en hjertevarm rejse, da de den 6. juli vil lære os mere om os selv, hinanden og vores verden gennem fantastiske universer og charmerende animerede karakterer med filmen Elementært. Denne gang foregår historien i den fiktive by Element City, hvor elementerne ild, vand, jord og luft lever side om side. Vi følger Ember, en stærk og modig pige, der er venner med den skøre fyr Wade. Han har nogle idéer, der udfordrer deres tro på, at verden er som den ser ud, hvilket åbner døren til et helt nyt og spændende eventyr. Vær derfor klar til at blive bevæget, underholdt og inspireret, når Ember og Wade tager os med på en uforglemmelig rejse ind i det ukendte. Se traileren for ELEMENTÆRT her. 

Den animerede serie Paw Patrol, der gjorde sin debut i 2013, vil udgive sin anden film i dens franchise, når PAW PATROL: SUPERFILMEN får premiere den 28. september. Filmen, der er baseret på serien af samme navn, handler om den unge dreng Ryder, som leder en hundegruppe ved navn Paw Patrol, der er specialiseret i eftersøgning og redning. I filmen styrter en magisk meteor ned i Adventure City, hvilket giver Paw Patrol-hvalpene superkræfter og forvandler dem til superhelte. Så tag med vores alles yndlingshundehelte på deres mest udfordrende mission nogensinde, der viser deres sande styrke. Se traileren for PAW PATROL: SUPERFILMEN her. 

Elementært & Paw Patrol 2

Sommeren er her, og biograferne byder på et spændende program af film hen over sommeren, der vil få os til at grine, græde og tage del i fantastiske eventyr. Sæt dig til rette i biografsædet, lad dig fortrylle og lad filmene tage dig med på uforglemmelige rejser. Dansk Reklame Film ønsker jer god sommer og god fornøjelse i biografen.