Filmfokus

Filmfokus Q2 – Stort anlagte forårsfristelser i vente

2 marts, 2022

Biografen har haft åbent i knap to måneder, og savnet efter den ekstraordinære oplevelse i biografmørket har været slående. Det har bl.a. vist sig ved mega-successen SPIDER-MAN: NO WAY HOME der har solgt knap 400.000 billetter siden genåbningen,  og næsten 550.000 billetter i alt. Familiefilmen SYNG 2 har samtidig med over 200.000 solgte billetter spredt hygge og god stemning særligt over vinterferien i uge 7. Foråret forventes for alvor at sparke biograftallene tilbage mod normalen med mange stærke titler, der vil bl.a. byde på hele tre Biografklub Danmark film og internationalt action-spektakel der med garanti vil sætte gang i adrenalinen i kroppen.  

 

To efterfølgere og én progressiv Biografklub Danmark-titel

Biografklub Danmark er garant for kvalitetsfilm, et stort billetsalg, og en målgruppe af modne og kvalitetsbevidste biografgængere, og 2. kvartal vil byde på hele tre titler i filmklubben.

Den første lander d. 21. april ved DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRET, opfølgeren til det store biografhit fra 2020, der solgte hele 370.000 billetter. I filmen følger vi familien Skov under 2. verdenskrig frem mod Danmarks befrielse, og omdrejningspunktet vil derfor være den blodige og dramatiske frihedskamp og samarbejdspolitikkens kollaps. 

En lille måned efter har DOWNTON ABBEY 2 – EN NY ÆRA premiere, der vil byde på et velkomment gensyn til den aristokratiske familien Crawley og deres trofaste tjenerskab. Filmen bygger videre på den populære tv-serie af samme navn, og den første Downton Abbey-film solgte i 2019 knap 300.000 billetter i de danske biografer – der er dermed også store forventninger til denne efterfølger. 

Sidste Biografklub Danmark-titel i 2. kvartal er en norsk film med titlen VERDENS VÆRSTE MENNESKE, der til modsætning til de to forrige titler foregår i nutiden. Filmen er nomineret til hele to Oscars ved årets uddeling i marts, og har premiere d. 16. juni. Man kan glæde sig til et gribende, komisk og meget nærværende drama om karriere- og kærlighedens vildveje skildret over fire år i karakteren Julie’s liv. 

Stor blockbuster forsommer i vente 

I 2. kvartal venter som sædvanligt også flere store internationale blockbusters fra USA, der som altid vil levere en god omgang action og star-power, samt overvejende appellerer til den yngre P15-39 målgruppe.  

April-måned bliver sparket i gang med en magisk tur til det uhyre populære Harry Potter-univers, når FANTASTISKE SKABNINGER 3 har premiere d. 7. april. De første to i trilogien har begge solgt over 300.000 billetter, og der må være endnu større hype end nogensinde før ved det tredje kapitel, nu hvor vore alle sammens Mads Mikkelsen er at finde i en prominent rolle som Gellert Grindelwald. 

26. maj vender en ikonisk film-karakter tilbage efter 26 års fravær: en karakter der med høj fart og Aviator-solbriller gjorde Tom Cruise til et af de hotteste skuespillernavne i 80’erne. Det er selvfølgelig TOP GUN 2: MAVERICK der er på biograf-programmet og endelig får premiere. I filmen genbesøger Tom Cruise rollen som jagerpiloten Maverick, der skal træne en ny generation af unge piloter. Høj adrenalin og vilde luftbårne stunts fra cockpittet skal nok gøre filmen hele ventetiden værd.

En af sommerens helt store internationale blockbusters bliver uden tvivl den stortanlagte tredje installation i den succesrige ’Jurassic World ’-serie, hvis to forgængere solgte 460.000 og 267.000 billetter. JURASSIC WORLD 3: DOMINION har premiere d. 9. juni. Hvis man er fan af de oprindelige ’Jurassic Park’-film fra 90’erne kan man glæde sig til gensyn med Laura Dern, Jeff Goldblum og Sam Neill i deres ikoniske roller, samt en vis Steven Spielberg i en producer-rolle.  

Familiefilm til sommerferien 

Sommerferien banker også glædeligt på i 2. kvartal, og der er heldigvis store familiefilm der er klar til at sprede sommer-underholdning i de danske biografer. 

16. juni har LIGHTYEAR premiere, en action-spækket Toy Story-spinoff, der har den elskede Buzz Lightyear-karakter i hovedrollen. De etablerede og populære Pixar-franchises er sikre biografsucceser, hvor film som ’Toy Story 4’, ’De utrolige 2’ og ’Find Dory’ alle har solgt 200.000 billetter eller mere i de senere år. LIGHTYEAR bliver den femte film i den vildt populære Toy Story-serie, og det ser ud til, at Buzz endelig får lov at tage på eventyr ud i det uendelige univers.

En anden international franchise, der igen er at finde på sommerferie-programmet, er Grusomme Mig-universet, når MINIONS 2: HISTORIEN OM GRU får premiere d. 30. juni efter godt og vel 2 års udskydelse. Minions-filmene er mega-populære blandt de danske familier, hvor den seneste film solgte knap 450.000 billetter tilbage i 2015. 2’eren er en prequel til det første eventyr om Grus små gule undersåtter, og med titlen in mente, lyder til at vi vil få Grus forhistorie og udvikling til superskurk fortalt. 

Sen-foråret og start-sommer vil altså byde på et væld af store titler med noget for alles smag der, trods stigende temperaturer, helt sikkert vil lokke biografgæster ind i biografsalene til en god omgang eskapisme. Hos Dansk Reklame Film ønsker vi jer et fantastisk 2. kvartal med masser af