Filmfokus

Filmfokus Q1: Stærk start på det nye biografår

9 december, 2022

2022 rinder snart ud og med 2023 i den nære fremtid, ser vi i Dansk Reklame Film frem til et helt nyt år med fortsat fremg...

2022 rinder snart ud og med 2023 i den nære fremtid, ser vi i Dansk Reklame Film frem til et helt nyt år med fortsat fremgang i biografen fyldt med nye filmoplevelser, som man kan glæde sig til at se på det store lærred. Alt tyder nemlig på, at 2023 bliver et brag af et filmår, da året sparkes i gang på allerbedste biografmaner med masser af varierende titler. Det vidner vores samlede overblik for årets 1. kvartal i hvert fald om.

Biografklub Danmark byder på periodedramaer

I forbindelse med Biografklub Danmark udkommer to store amerikanske titler i skøn forening med en dansk titel. En af de amerikanske titler er BABYLON, som har premiere den 19. januar. Manden bag er den bare 37-årige Damien Chazelle, som har slået sit navn fast i Hollywood på rekordtid, som en af tidens største filminstruktører med stærkt kritikerroste film som blandt andet ’La La Land’ og ’Whiplash’. Hans nye film har et stjernespækket cast, som blandt andet tæller Brad Pitt, Margot Robbie og Tobey Maguire. Filmen vil ligesom ’Once Upon A Time In Hollywood’ blande fiktive karakterer med virkelige personer fra datidens Hollywood. ’Babylon’ foregår nemlig i 1920’ernes Hollywood ved overgangen fra stum- til tonefilm og vil kredse om karakterernes vej til succes og store drømme, imens andre kæmper for at holde karrieren i live.

En af verdens mest succesfulde filmskabere er også vendt tilbage i instruktørstolen. Der er her tale om Steven Spielberg, som med sin semi-selvbiografiske THE FABELMANS, vil fortælle historien om hans egen barndom og formative opvækst i Arizona. Den vil ramme de danske biografer den 23. marts. Filmen er med Michelle Williams og Paul Dano i hovedrollerne og har allerede fået store anmelderroser samt vundet publikumsprisen på den prestigefyldte filmfestival i Toronto. Filmen er derfor allerede omgivet af Oscar-buzz og spidskandidat til at blive Årets film.

Den evigt-produktive og Oscar-vindende instruktør Billie August vender også tilbage med periode- og kærlighedsdramaet KYSSET. Filmen har to af dansk films største talenter til at indtage hovedrollerne – Esben Smed og Clara Rosager. ’Kysset’ udspiller sig i 1913, hvor rygterne om en verdenskrig truer freden i Europa. Filmen vil få premiere den 23. februar.

Alle tre film vil tiltrække en lignende attraktiv målgruppe, som er en lille overvægt af kvinder, samt særlig høj affinitet i målgruppen P30+. De tre Biografklub Danmark titler forventes samlet set at sælge tæt på én million billetter.

Komedier er tidens ånd inden for dansk film

Dansk film fortsætter desuden med at producere titler, som de var så gode til under Corona-pandemien, der var med til at få biografmediet til at stå stærk trods restriktioner og nedlukning. Den 23. februar vil Hella Joof komme med sit bud på  METER I SEKUNDET, en filmatisering af en af nyere tids mest populære danske romaner af samme navn. Det er en hjertevarm komedie om at falde til i sig selv og om de tilhørsforhold, samt det fællesskab, man kan få brug for når man føler sig fremmed. Hella Joof har tidligere stået bag af kæmpesucceser som blandt andet ’En kort en lang’ og ’Sover Dolly på ryggen’.

Komedier er tidens ånd, og mere af det får vi den 16. marts, når den danske komedie BYTTE BYTTE BABY rammer de danske biografer. Filmen bliver ført an af Mille Dinesen og Lars Ranthe. Filmen følger to par, der begge skal være forældre, men på grund af fejl på fertilitetsklinik, så ender parrene med hinandens babyer, som vender babylykken på hovedet.

Actionstjerner vender tilbage i deres ikoniske roller

Femte fase i Marvel Cinematic Universe sparkes i gang den 16. februar, når Paul Rudd vender tilbage i rollen som Ant-Man i superheltens tredje solofilm, der har fået titlen ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA, hvor undertitlen ’Quantumania’ udtrykker, at det vil blive en syret omgang, som venter biografgængeren. I filmen vil vi også for første gang, på det store lærred, stifte bekendtskab med den nye hovedskurk i Marvel-universet Kang.

Actionstjernen Keanu Reeves vender desuden for fjerde gang tilbage i rollen som JOHN WICK, der er klar til endnu engang at uddele en omgang øretæver. Filmen er første del af filmseriens finale og er en direkte fortsættelse af de tre forgængere, som alle er blevet taget godt imod blandt kritikere og publikum. I den fjerde film vil Keanu Reeves’ lejemorder kæmpe for at få sine fjender ned med nakken og finde fred, men ikke alt går som planlagt. Hvordan det går for ham, kan du finde ud af, når filmen får premiere den 23. marts.

Man kan derfor forvente underholdning i topkvalitet og vinterhygge i de varme, danske biografer i det første kvartal. Alt dette er med til at lede op til noget, som forventeligt bliver et utrolig stærkt år i de danske biografer med flere titler og et indikerende stigende biografforbrug blandt biografgængerne.

Vi hos Dansk Reklame Film ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår.