Filmfokus

Filmfokus Q1 2022 – Et nyt spændende film år i vente

30 november, 2021

2021 rinder snart ud og med et nyt år i vente, ser vi i Dansk Reklame Film frem mod 1. kvartal af 2022, der vil byde på nye stærke filmoplevelser på det store lærred. Det er ingen hemmelighed, at sidste halvdel af 2021 har været en helt igennem ekstraordinær periode for biograferne. En periode der har for alvor har cementeret, at biografmediet fortsat lever i bedste velgående. Billetsalget har i flere måneder i 3. kvartal og i starten af 4. kvartal ligget over normalen, sammenlignet med før Covid-19 tog sit greb verden over. Med blandt andet danske komedie-dramaer, en tilbagevenden af en de mest ikoniske superhelte, og nye hyggelige familiefilm, kan det roligt siges, at første kvartal af 2022 har masser et spændende, varierende katalog af titler i vente for det kære biografpublikum.

Store danske Biografklub Danmark-titler 

Første kvartal i det nye år vil have præg af to store danske Biografklub Danmark-titler, der begge hver især vil appellere til P30+ målgruppen og er garant for et stort biografpublikum. Den 20. januar har TAG MIN HÅND premiere, en romantisk komedie med Mille Dinesen i hovedrollen, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun midt i en skilsmisse indleder et forhold til en meget yngre mand. Måneden efter har filmen ROSE premiere, der vil byde på en uforglemmelig busrejse fra Aalborg til Paris i selskab med bl.a. Sofie Gråbøl og Anders W. Berthelsen. Altid kompetente Niels Arden Oplev er bag roret, der følger op på det store publikumshit, Ser du Månen, Daniel. Du kan læse mere om begge film lige her.

Til den lidt yngre målgruppe venter den fjerde film i rækken efter Alle for tre, nemlig ALLE FOR FIRE, der får premiere den 3. februar. De tre tidligere film har alle været ubestridte publikumssucceser og har samlet set solgt op mod én million biografbilletter. ALLE FOR FIRE forventes at ride med videre på bølgen af succes, når Mick Øgendahl og Anders W. Berthelsen er at finde på det store lærred med mere gakket slapstick- og folkelig humor.

Batman er tilbage på det store lærred

En årets største- og mest ventede- internationale film er at finde i 1. kvartal med en ny Batman origin-story, der vil give et dybdeborende indblik i Gothams korruption samt Batmans yngre og tidlige dage som detektiv fremfor superhelt. Instruktøren Matt Reeves, der tidligere har stået bag Abernes planet-trilogien, har Robert Pattinson i hovedrollen som en ung Bruce Wayne fyldt med had og raseri. THE BATMAN har premiere den. 3. marts. Filmen forventes at sælge over 300.000 billetter, og være særlig stærk i målgruppen M15-39.

Den 24. marts har efterfølgeren til Downton Abbey fra 2019 premiere, der bygger på den uhyre populære, historiske tv-serie af samme navn. Den første Downton Abbey solgte i 2019 hele 295.000 billetter i de danske biografer, og der er dermed store forventninger til DOWNTON ABBEY 2, der modsat THE BATMAN, er særlig stærk i K30+ målgruppen.

Batman er tilbage på det store lærred

Til familierne er der også en masse at se frem til, hvor vinterferien ser ud til at blive fyldt med nye hyggelige og spændende film. Den 3. februar lander en ny dansk animationsfilm med titlen LILLE ALLAN, der omhandler to ufo-besatte venner, der prøver at komme i kontakt med rumvæsner. Filmen bygger på Peter Frödin og Line Knutzons populære børnebog af samme navn, og forventes at hive omkring 125.000 gæster i biografen i 1. kvartal. Ugen efter venter endnu en dansk familiefilm der forventes at sælge op mod de flotte 100.000 billetter, ROBOTBROR, som foregår i en nær fremtid hvor alle børn har deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter. Filmen er et rørende og sjovt kig ind i fremtiden med et spændende tematisk fokus på menneskelighed vs. kunstig intelligens, set fra børns perspektiv.

Lige før vinterferien udkommer den amerikanske animationsfilm RUMBLE, der foregår i en verden hvor tamme gigantiske monstre og wrestling-sporten kolliderer. Winnie ønsker at følge i sin fars fodspor som manager indenfor wrestling og forsøger derfor at gøre et uerfarent monster til en konkurrent. RUMBLE er blevet udskudt flere gange grundet Covid-19, men får nu endelig sin premiere og forventes at blive en af vinterferiens store familiefilm.

Førnævnte titler er kun et udpluk af hvad 1. kvartal af 2022 har at byde på. I Dansk Reklame Film forventer vi at 1. kvartal vil leve videre på det enormt flotte 3.- og 4. kvartal i biografen. Der er lagt op til både store grin, rørende drama og familiehygge i de danske biografer, der som altid kan levere fordybelse og underholdning hen over den mørke vintertid. Fra os til alle jer, ønskes I glædelig jul og godt nytår. Vi ses i biografen!