Filmfokus

Filmfokus november og december 2021

2 november, 2021

Biografen er tilbage for fuld styrke og vi glæder os til november og december

Siden udgivelsen af TERNET NINJA 2 i august, er de danske biografer for alvor kommet på fode igen. Det går så godt at biografmediet siden august har ligget pænt over hvad man normalt kan forvente for disse måneder. August endte på indeks 123 og september leverede indeks 112 når man sammenligner med normalen (gns. 2015-19). Oktober startede også stærkt ud med en decideret magtdemonstration af den 25. film om agent 007: NO TIME TO DIE, der i skrivende stund har solgt op mod 900.000 billetter. Derfor er det glædeligt at november og december heldigvis byder på endnu flere storfilm, der kan være med til manifestere biografmediets tilbagevenden. Her kommer et udpluk.

Stort anlagte danske 2. verdenskrigs-dramaer på vej

D. 28. oktober udkom Ole Bornedals nye intense 2. verdenskrigsfilm SKYGGEN I MIT ØJEFilmen er en Biografklub Danmark-titel og er en af de tre danske Oscar-indstillede film. Du kan læse mere om filmen og Biografklub Danmarks nye sæsonprogram lige her. 

Første juledag lander et af årets største- og mest imødesete film; HVIDSTENSGRUPPEN II: DE EFTERLADTE. Filmen er opfølgeren til den mest succesfulde danske 2. verdenskrigsfilm nogensinde. 1’eren solgte nemlig mere end 750.000 billetter i de danske biografer, og scenen er dermed sat for opfølgeren. 2’eren starter samme dag hvor den første film sluttede, og følger Tulle og Gerda der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Man kan dermed forvente endnu et uafrysteligt og gribende drama af Anne-Grethe Bjarup Riis, der også stod bag den første store succes.

Internationale blockbusters

At vække gamle filmklassikere til live er en af Hollywoods mest foretrukne trends, og det sker igen d. 18. november med GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE, der er en direkte efterfølger på de populære 80’er film. Filmen kan potentielt hive en bred aldersgruppe i biografen, da den både appellerer til en ny generation af unge fans og ikke mindst den ’ældre’ målgruppe, der måske har set de tidligere Ghostbusters-film.

D. 2. december lander House of Gucci, som må siges at være et af årets mest stjernespækkede film, der handler om det særdeles glamourøse modehus og familien bag. HOUSE OF GUCCI er en del af Biografklub Danmark og man kan læse mere om den lige her. Med december godt begyndt, kommer der en sand perlerække af store internationale blockbusters, hvor den første bliver SPIDER-MAN 3: NO WAY HOME. Filmen er kapitel tre om den mest populære superhelt i verden, og denne gang vil man ikke få for lidt Spider-Man for skillingen, da de tidligere udgaver af Spider-Man samt diverse skurke vil dukke op. Filmen er en årets største blockbusters, set i lyset af at den seneste solgte omkring 240.000 billetter i biografen, og vil hive en overvægt af unge biografgængere ind til en ny omgang ’spider-action’.

Årets sidste internationale blockbuster vil appellere endnu bredere aldersmæssigt, når den fjerde film om Neo og efterfølgeren til den ikoniske trilogi Matrix lander i biografen. Den seneste Matrix-film udkom tilbage i 2003 og var et enormt hit med over 400.000 solgte billetter, hvilket giver store forventninger når THE MATRIX 4: RESURRECTIONS r premiere d. 21. december. 

Familiefilm til juleferien 

Årets juleferie bliver naturligvis fyldt med film der vil trække de ferieglade børnefamilier i biffen. En af de helt store bliver den nye KRUMMERNE-film, der omhandler den skæve familien Kronborg og særligt drengen Krumme, der synes at det kan være lidt svært at være 11 år. Netop sidstnævnte er undertitlen på den nye ’reboot’ af den klassiske filmserie som får premiere d. 16. december, så mon ikke Krumme endnu engang har pre-teenage-problemer. 

Fem dage efter kommer endnu et juleferie-/familiehit med filmen SYNG 2, efterfølgeren til den populære etter, der solgte godt 250.000 billetter i biograferne tilbage i 2016. Animationsfilmen omhandler den altid optimistiske koala Buster Moon, der er i gang med forberedelserne til hans mest ekstravagante show nogensinde. Instruktørduoen er tilbage fra den første film, og efterfølgeren forventes ligesom etteren at hive godt en kvart million gæster i biografen til god omgang sang-underholdning. 

Der er dermed lagt i kakkelovnen til en fantastisk afslutning på året, der som altid vil byde på kvalitetsunderholdning fra nær og fjern i det ekstraordinære eksponeringsmiljø i biografen. Der er store forventninger til resten af biografåret oven på et efterår med mange stærke titler, der bare bliver ved med at levere. Hos Dansk Reklame Film ønsker vi jer alle et godt 4. kvartal og håber at I vil søge ly for kulden og mørket i de danske biografsale.