Endelig! Endelig har biograferne fået lov til at genåbne oven på alt for mange måneder uden underholdning på det store lærred. Biograferne er igen klar til at trygt tage imod publikum, og der venter heldigvis en lang række spændende titler med både danske perler, hyggelige familiefilm, og spritnye amerikanske blockbusters – sidstnævnte er især noget, der har været savnet.

Grundet nedlukningen i december, er der heldigvis også gensyn til to titler, der ikke fik den fortjente tid i biografen: RETFÆRDIGHEDENS RYTTEREog LILLE SOMMERFUGL får begge (gen)premiere, når biograferne atter slår dørene op d. 6. maj, og de færreste kan være i tvivl om, at der er endnu mere at hente i de to film. Samtidig bliver der også mulighed for at se eller gense sidste års største biograffilm, DRUK, der fortsætter sin imponerende sejrsgang med et hav af prisnomineringer og store udnævnelser.

Derudover lander der også en lang række af nye film i biograferne i maj og juni:

Marco effekten sparker for alvor gang i biograferne

Dansk film var biografbranchens store helt i 2020, og de danske titler fylder atter på det kommende filmprogram. En af årets største film er at finde allerede i genåbningsprogrammet, når Afdeling Q vender tilbage til biografens univers – denne gang i nye klæder. I MARCO EFFEKTEN er Ulrich Thomsen og Zaki Youssef at finde i hovedrollerne som hhv. Carl Mørck og Assad, der er på en sag om en ung roma, der stikker af fra den københavnske underverden. Det bliver med garanti en af de helt store publikumsmagneter i 2021 med premiere d. 27. maj.

Udover Marco effekten, er der en ny stærk dansk komedie vi kan glæde os til, når CENTERVAGT får premiere d. 3. juni. Filmen er instrueret af Rasmus Heide, der tidligere har stået bag flere danske komedie succeser i form af Blå mænd og Alle for én-filmene. Denne gang har han endnu et stjerne line-up klar til at levere komikken med bl.a. Rune Klan, Josephine Park, Nikolaj Stokholm og Stephania Potalivo.

Michelin-stjerner og ægteskabs-drama er grundlaget for endnu en stærk dansk film, nemlig SMAGEN AF SULT der lander i biograferne d. 24. juni. I filmen spiller Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal et ægtepar, der har sat alt ind for at få en stjerne til deres gourmet-restaurant. Mad- og kærlighedsdramaet er en del af Biografklub Danmark og forventes at blive et årets store biograf-sommerhits.

Internationale storfilm er endelig tilbage

Nye internationale storfilm var især savnet i 2020, og det er der heldigvis i vente for 2021. D. 10. juni lander THE FATHER som er baseret på et prisvindende teaterstykke og oser yderligere af guld- og stjernestøv, da filmen tæller hele seks Oscar-nomineringer til årets Oscar-show. Filmen har dertil en Oscar-vindende manuskriptforfatter, og to Oscar-vindere i hovedrollerne ved Anthony Hopkins og Olivia Colman – og er ligesom Smagen af sult en del af Biografklub Danmark.

Til dem der har brug for et større adrenalinsus, vender filmverdenens mest fartglade familie atter tilbage, når FAST & FURIOUS 9, efter snart utallige udskydelser, endelig får premiere d. 24. juni. Franchisen er traditionelt set en billetsluger i biografen, og mon ikke den niende-film i serien også tager sin del af kagen. Filmen har nemlig det samme elskede og succesrige cast tilbage i vanlige roller.

En langøret slyngel og en legendarisk dansk familie fortælling

Til familierne er der også masser af godter i vente. D. 10. juni har PETER KANIN HOPPER HJEMMEFRA premiere i biografen, efterfølgeren til Peter kanin der solgte op mod 150.000 biografbilletter. Den elskværdige, langørede slyngel Peter er tilbage, og denne gang hopper Peter ind til storbyen for at finde sig selv – men det nye eventyr gemmer også på store farer.

Bjarne Reuters legendariske fortælling om den ukuelige antihelt Buster får atter liv i BUSTERS VERDEN, der får premiere i de danske biografer d. 17. juni. Igen har Buster mange jern i ilden med tryllerier, kærlighed, venskab, og en familie der har brug for ham, og igen vil det være troen, håbet og kærligheden, der sejrer – sådan er det jo i Busters verden, og den verden glæder vi os til atter at besøge.

Der er altså masser af film og verdensklasse underholdning til enhver på programmet, når biograferne endelig er tilbage. Biografgængerne glæder sig med god grund og er klar til at indtage de varme, trygge sæder, og det er vi hos Dansk Reklame Film sandelig også. Film skal ses i biografen!

Seneste nyheder

Biografmediet bør være en del af medieinvesteringen

Biografmediet bør være en del af medieinvesteringen

I en branche præget af hård konkurrence og mange annoncører med fokus på taktiske budskaber, har Santander Consumer Bank været på en rejse mod et større fokus på branding. Biografmediet har i den forbindelse været med til at skabe resultater for Santander Consumer...

Biografklub Danmark sæson 2021/22

Biografklub Danmark sæson 2021/22

Historiske dramaer dominerer for resten af året Dette års Biografklub Danmark-sæson bliver sparket i gang i d. 16. september til et storslået historisk drama om Nordens dronning, MARGRETE DEN FØRSTE, med den altid imponerende Trine Dyrholm i hovedrollen. Filmen er en...

Filmfokus 3. kvartal – En flot genåbning med mere i vente

Filmfokus 3. kvartal – En flot genåbning med mere i vente

Danmark er endelig ved at bevæge sig mod normale tilstande, og biograferne har nu haft åbent i over en måned, som glædeligt er forløbet over forventning. Nordisk Film Biografer kunne nemlig melde, at de har haft 3 gange så mange gæster i maj måned, som ved genåbningen...