Den præstigefyldte prisuddeling, European Film Awards, belønnede Thomas Vinterbergs hyldest til livet, Druk, lørdag aften med en tildeling af priser i de allerstørste kategorier. Vinterberg har før været nomineret og vundet i kategorier som Årets Europæiske Fund for Festen og Bedste Europæiske Manuskript for Jagten – men med Druk går han hele vejen. Han vandt både for Bedste Europæiske Instruktør og Bedste Europæiske Manuskript. Mads Mikkelsen, som spiller den bærende rolle i filmen, vandt for Bedste Europæiske Skuespiller. Selve filmen, Druk,vandt også for årets Bedste Europæiske Film.

Siden d. 24. september har Druk solgt over 800.000 billetter i de danske biografer, men meget tyder på, at filmen forsat vil trække danskerne i biografen, når de atter lukker op.

”Dansk film, men i særklasse Druk, kom biograferne til undsætning midt i en historisk krise, og filmens kunstneriske og kommercielle betydning er en triumf for både dansk film, biograferne og publikum. Selvom Druk fik premiere tilbage i september, vil den stadig kunne ses i udvalgte biografer, når vi genåbner i starten af det nye år” udtaler Bookingchef i Nordisk Film Biografer, Søren Søndergaard.

Druk er allerede solgt til mere end 30 lande verdenen over og ifølge Jacob Ludvigsen, filmredaktør på kulturmediet Soundvenue, har Druk gode chancer til Oscar-uddelingen.

Én ting er helt sikkert – vi er slet ikke færdig med at tale om Druk!

Seneste nyheder

Filmfokus 3. kvartal – En flot genåbning med mere i vente

Filmfokus 3. kvartal – En flot genåbning med mere i vente

Danmark er endelig ved at bevæge sig mod normale tilstande, og biograferne har nu haft åbent i over en måned, som glædeligt er forløbet over forventning. Nordisk Film Biografer kunne nemlig melde, at de har haft 3 gange så mange gæster i maj måned, som ved genåbningen...

Store forventninger til Q4

Store forventninger til Q4

Tirsdag d. 25. maj afholdte Dansk Reklame Film A/S årets første Cinema Commercial Club for kunder og samarbejdspartnere til en forpremiere i Imperial. I den forbindelse udtalte Carsten Ellemo, CEO, Dansk Reklame Film, hvilken glæde det er for virksomheden at være...

Filmfokus – Genåbning 2021

Filmfokus – Genåbning 2021

Endelig! Endelig har biograferne fået lov til at genåbne oven på alt for mange måneder uden underholdning på det store lærred. Biograferne er igen klar til at trygt tage imod publikum, og der venter heldigvis en lang række spændende titler med både danske perler,...