Den præstigefyldte prisuddeling, European Film Awards, belønnede Thomas Vinterbergs hyldest til livet, Druk, lørdag aften med en tildeling af priser i de allerstørste kategorier. Vinterberg har før været nomineret og vundet i kategorier som Årets Europæiske Fund for Festen og Bedste Europæiske Manuskript for Jagten – men med Druk går han hele vejen. Han vandt både for Bedste Europæiske Instruktør og Bedste Europæiske Manuskript. Mads Mikkelsen, som spiller den bærende rolle i filmen, vandt for Bedste Europæiske Skuespiller. Selve filmen, Druk,vandt også for årets Bedste Europæiske Film.

Siden d. 24. september har Druk solgt over 800.000 billetter i de danske biografer, men meget tyder på, at filmen forsat vil trække danskerne i biografen, når de atter lukker op.

”Dansk film, men i særklasse Druk, kom biograferne til undsætning midt i en historisk krise, og filmens kunstneriske og kommercielle betydning er en triumf for både dansk film, biograferne og publikum. Selvom Druk fik premiere tilbage i september, vil den stadig kunne ses i udvalgte biografer, når vi genåbner i starten af det nye år” udtaler Bookingchef i Nordisk Film Biografer, Søren Søndergaard.

Druk er allerede solgt til mere end 30 lande verdenen over og ifølge Jacob Ludvigsen, filmredaktør på kulturmediet Soundvenue, har Druk gode chancer til Oscar-uddelingen.

Én ting er helt sikkert – vi er slet ikke færdig med at tale om Druk!

Seneste nyheder

Dansk Reklame Film melder udsolgt i uge 40 og 41!

Dansk Reklame Film melder udsolgt i uge 40 og 41!

Dansk Reklame Film melder udsolgt i uge 40 og 41 - og tæt på udsolgt i resten af oktober  JAMES BOND: NO TIME TO DIE har netop ramt de danske biografer, og leverer et fuldstændigt fantastisk premierebilletsalg på niveau med kæmpe hittet AVENGERS: ENDGAME, der i 2019...

Hvorfor vælge BioSpil?

Hvorfor vælge BioSpil?

DANSK REKLAME FILM MELDER UDSOLGT BIOSPIL PÅ VOKSENSPORET I 2021! Det er med stor glæde og fornøjelse, at vi kan meddele, at BioSpil på P12+ rullen er fuldt booket for 2021, og du kan dermed se frem til nogle sjove og innovative BioSpil på lærredet før din...

Biografmediet bør være en del af medieinvesteringen

Biografmediet bør være en del af medieinvesteringen

I en branche præget af hård konkurrence og mange annoncører med fokus på taktiske budskaber, har Santander Consumer Bank været på en rejse mod et større fokus på branding. Biografmediet har i den forbindelse været med til at skabe resultater for Santander Consumer...