Det er næppe gået nogens næse forbi, at der for næste år ikke er nogen aftale mellem Discovery og YouSee. Om de to stridende parter ender med at finde en løsning, står indtil videre hen i det uvisse. Hvis ikke der falder en aftale på plads, så vil det betyde, at ingen af YouSees kunder har mulighed for at se Discoverys kanaler i 2020 – og som annoncør vil det få konsekvenser, der er til at føle på.

Som det første står det klart, at Discoverys andel af tv-seere kommer til at falde markant, hvilket naturligvis vil have en direkte indvirkning på dækningsevnen. Det forventes, at der kommer til at være flere, der vælger tv fra, og som derfor vil falde helt ud af markedet.

Det kommer til at betyde, at der generelt set vil være et lavere reklameudbud og en ringere dækningsevne på tv. Dertil kan man lægge det kontinuerlige fald i tv-forbruget oveni – særligt blandt den yngre del af befolkningen – der blot forstærker effekten. I sidste ende vil det lavere udbud resultere i stigende priser for et ringere produkt, der ikke kan generere den samme dækning, som det tidligere kunne.

Opnå ekstraordinær dækning

I Dansk Reklame Film har vi som formål at skabe den ekstraordinære reklameoplevelse for brugere, annoncører og samarbejdspartnere. Det er muligt i biografrummet, hvor du kan opnå en ekstraordinær dækning, som du ikke kan få nogle andre steder.

En simulereret kampagne i BioKarma, der kan beregne dækning og frekvens på tværs af tv og biograf, viser således et markant dækningsløft, hvis en audiovisuel kampagne afvikles på de to medieplatforme samtidig.
Vi har lavet tre scenarier, der alle tager udgangspunkt i en bred tv-kampagne (600 TRP fordelt på de tre store stationsgrupper), en bred målgruppe (P18-60) og en periode i starten af året (uge 2-5), hvor tv normalt generer den højeste dækning.

Det første scenarie er en ren tv-kampagne, i det andet lægger vi biograf på toppen, og i det tredje lægger vi biograf på toppen, men fjerner samtidig TRP’er fra tv, der opvejer for, at en TRP i biografen er dyrere end på tv.

Resultatet er ikke til at tage fejl af. Scenariet med biograf på toppen af en tv-kampagne generer 8,2% højere nettodækning, og scenariet hvor kampagnebudgettet fastholdes, men hvor biografen erstatter en del af tv-kampagnen, genererer 5,4% højere nettodækning.

Ikke nok med at kombinationen giver en højere nettodækning samlet set, så er værdien af denne dækning langt større, da biografen leverer et højere niveau på kommunikationsværdier såsom erindring, linking og budskabsforståelse – qua den høje effekt det store lærred har – sammenlignet med tv og alle andre medieplatforme. Derfor er blot én visning nok i biografen for at sikre høj effekt.

Hvis du ønsker at udforske biografens mange muligheder, kan du kontakte vores salgsafdeling og booke et møde med os i dag. Du kan også lade dig inspirere af de kommende, spændende filmtitler i 2020, som du kan læse mere om her.

Seneste nyheder

Kommende film i 2. kvartal: Et sprængfarligt forår

Kommende film i 2. kvartal: Et sprængfarligt forår

2020 er blevet skudt i gang med et imponerende 1. kvartal, da danskerne strømmer i flokkevis til landets biografer for at se nogle af årets helt store, danske film og prisvindende Oscar-titler. Foråret forventes dog at blive næsten endnu stærkere, når blandt andet to...

Kåring af Årets Biografreklame

Kåring af Årets Biografreklame

CEO for Dansk Reklame Film, Carsten Ellemo & Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard Onsdag d. 5. februar blev sløret løftet for den reklamefilm, der vandt titlen som ”Årets Biografreklame” anno 2019. Vinderen blev Fagbevægelsens...